Kolač od maka i griza





Sastojci:
  • 2 čaše (od 2 dl) šećera
  • 2 čaše jogurta
  • 1 čaša griza
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša brašna
  • 7-8 kašika maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika ruma (nije obavezno)

Glazura
  • 100 g šećera u prahu
  • sok 1/2 limuna
  • malo narendane korice limuna

Priprema:

Mikserom umutite jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum. Dobijenu smesu sipajte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i stavite na 170 stepeni, oko 25 minuta. 

Dok se pečeni biskvit hladi, mikserom umutite šećer u pragu s rendanom limunovom koricom i sokom od limuna u glatku glazuru (limun nipošto ne sme da bude prskan, već organski. Ako nije, izostavite koricu iz recepta). Isecite kolač na kocke i prelijte ga glazurom.

Популарни постови са овог блога

Zara