Slani mafini





Sastojci:
  • jaja 4 kom
  • ulje 1dl
  • jogurt 2 dl
  • so 1 kasikica
  • prašak za pecivo 1 kom
  • baren grasak 100 gr
  • barena sargarepa 100 gr
  • sir trapist 100 gr
  • suva prsuta 100 gr
  • list persuna svez 20 gr
  • brašno tip-400 200 gr
  • ulje za podmazivanje 2 kasike
Priprema:
Prvo razdvojiti zumanca i belanca.U posudi umutiti žumanca, so, ulje, jogurt i brašno i prasak za pecivo. U to dodati gore navedene seckane sastojke: obarenu sargarepu, suvu prsutu, sir, obareni grasak i seckani list persuna. Sve dobro sjediniti, pa posebno umutiti belanca.

Ugrejati rernu na 200 stepeni i podmazati kalup za projice a silikonske kalupe ne morate podmazivati.U izmešanu smesu dodati polako mešajuci ručno izmućena belanca. Odmah kašikom sipati u modle i staviti da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne porumene i odvajaju se od modle. Izlivati u modle za projice ili kalupe od silikona, po zelji. Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu