Meso u lisnatom testu





Sastojci:
  • pakovanje lisnatog testa od 500 gr
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1-2 manja barena krompira
  • 300 gr belog pilećeg mesa
  • so
  • začin
  • biber
  • ruzmarin
  • peršun
  • 60 gr feta sira 
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • malo ulja i malo prezle
Priprema:
Na ulju propržiti na kockice isečeno belo pileće meso ili ga obariti. Kada meso bude mekano izvaditi ga iz ulja u činiju (a ako je bareno iseckati na kockice) i u meso dodati sitno seckanu glavicu crnog luka, začine,na kockice iseckani bareni krompir, izgnječen feta sir i narendan kačkavalj.Sve to izmešati i filovati lisnato testo.Lisnato testo razviti; prvo jednu koru i iseći je na 3 trake. Svaku traku namazati po ivicama do pola sa žumancetom. U sredinu posuti malo sa prezlama i staviti fil. Presaviti i prstima slepiti krajeve. Namazati žumancetom i ukrasiti sa trakama od ostatka lisnatog testa. Peći 15 -20 minuta. Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu