Slana torta od pohovanih tikvica


Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 gr brašna
  • 200 gr majoneza
  • 250 gr šunke
  • 250 gr kačkavalja
  • 200 ml kisele pavlake
  • 200 gr sira
  • 3 jaja
  • ulje, so i mleveni crni biber


Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite na tanku parčiće po dužini. Parčiće tikvice iscedite i stavite u kuhinjsku krpu da se suše. Svaku lentu nabrašnite sa obe strane, uvaljajte u jaja i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem. Izvadite na činiju obloženu salvetom da bi upila nepotrebnu masnoću. 

U keramičku posudu stavite red pohovanih tikvica, pa premažite mešavinom pavlake i majoneza. Nanesite krugove šunke, izrendajte sir i kačkavalj. Poređajte novi red tikvica i ponovite postupak. Ostavimo tortu da se ohladi. Isecite tortu na parčiće i servirajte je na činiju, dekorišite maslinama i listićima peršuna, ili kečapom. Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu